29.7.10

Відбулись семінари в Ужгороді та Мукачево.

Як вам мабуть відомо, наша організація займається не тільки аналітикою щодо питань працевлаштування й зайнятості інвалідів, але й проводить семінари для роботодавців з цієї тематики.

27 липня два такі семінари на замовлення Ужгородської міської громадської організації інвалідів з вадами зору «Дивосвіт» були проведені на закарпатті – в містах Ужгород та Мукачево.

На кожному з семінарів були присутні понад 30 представників підприємств-роботодавців, крім того, в них брали участь посадові особи державних структур та громадські діячі регіону.

Звичайно, нічого втішного для роботодавців з цієї тематики ми розповісти не могли, така вже склалася ситуація, що саме вони виявились «крайніми» у вирішенні даної проблеми. Головний висновок семінару – від системи вже нікуди не дінешся, тож треба виконувати норматив, а для цього – розширяти свої знання та уявлення про інвалідів, ставати більш гнучкими щодо даних питань, співпрацювати з державними структурами та громадськими організаціями.

Роботодавці були дуже активними, пропонували власні шляхи вирішення різних ситуацій, виявилися готовими до інновацій, до зміни стереотипів та звичних моделей поведінки.

Закарпаття як завжди виявилось гостинним і працювати там було надзвичайно приємно.

23.7.10

ЖИТТЯ ТРИВАЄ

В житті нашої організації та нас самих відбулось за літо багато змін.
Володимир Носков з’їздив в Берлін на стажування з радіожурналістики.
Я відпочив і попрацював в наметовому таборі Берег здоров’я» Кримського осередку Всеукраїнської профспілки працездатних інвалідів.
Ми намагаємося створити соціальне підприємство, яке буде займатися переважно розробкою та виробництвом рекламної продукції, а також реєстрацією торгівельних марок.
На порталі «ГУРТ» оголосили акцію з безкоштовної розробки логотипів для НУО, отримали більше 50 замовлень, тепер їх виконуємо:)
Я знову їду у відрядження до Ужгорода, у Львові матиму пару годин часу, тож планую зустрітися зі знайомими львів’янами. На Зкарпатті (Ужгород та Мукачеве) планую за день прочитати два семінари для роботодавців по працевлаштуванню інвалідів.
Ми пролетіли з грантом на випуск аудіокниги про місцеві вибори, ще надію не полишаємо знайти грошей на її випуск, але шанси малі.
Хочемо подати проект на місцевий конкурс мікрогрантів «Добрі справи». Вирішили цього разу взяти «неінвалідську» тематику та провести захід, назва якого говорить сама про себе – KharkivHandMadeCamp.
У нас спекотно як і скрізь, багато планів, багато роботи.
Усім бажаю прохолоди та ясного мислення.
До зустрічі!