21.1.10

Верховна Рада України ратифікувала Конвенцію про охорону та заохочення розмаїття форм культурного самовираження


Конвенцією, прийнятою на 33-й сесії Генеральної конференції Організації Об´єднаних Націй з питань освіти, науки і культури 20 жовтня 2005 року, підтверджується суверенне право Сторін розробляти і здійснювати культурну політику та вживати заходи для охорони й заохочення розмаїття форм культурного самовираження. Положення Конвенції спрямовані на забезпечення більш широких і збалансованих культурних обмінів у всьому світі в інтересах взаємоповаги культур і культури миру.
Окрім того, Конвенцією передбачено створення Міжнародного фонду культурного розмаїття, який складається із цільових фондів, заснованих відповідно до Положень про фінанси ЮНЕСКО.
Зокрема, ресурси фонду складатимуться: з добровільних внесків Сторін; коштів, асигнованих із цією метою Генеральною конференцією ЮНЕСКО; внесків, пожертв або заповітного майна, що надійшли від інших держав, організацій та програм системи ООН, інших регіональних або міжнародних організацій, а також державних або приватних установ чи фізичних осіб; будь-яких процентних нарахувань на ресурси цього Фонду; коштів зборів і надходжень від заходів, організованих на користь Фонду; будь-яких інших ресурсів, передбачених положеннями Фонду.
Джерело: Апарат Верховної Ради України

0 коментарі: