10.1.10

Знову страйк. Знову намагаються звунуватити у всьому пільговиків.

Ось така інформація з'явилася сьогодні в інтернет-просторі:

"В понедельник, 11 января, трамваи и троллейбусы Харькова перевозить пассажиров не будут. Планируется, что электротранспорт остановится в центральной части города (от ул. Сумской до Московского проспекта). Всему виной долг предприятия перед сотрудниками за июль-декабрь 2009 года. Напомним, что в декабре сотрудники Горэлектротранса получили зарплату за июнь. Как сообщила глава профкома предприятия Людмила Захарченко, сотрудники ХКП Горэлектротранс намерены стоять до последнего, пока не получат зарплату за шесть месяцев в полном объеме. Таким образом, акция протеста может стать бессрочной. Кстати, Украина единственная страна на всем постсоветском пространстве, которая до сих пор не монетизировала льготы. А их у нас получают почти 30 категорий граждан. По словам директора КП Горэлектротранс Сергея Почепецкого, из-за этого страдает в первую очередь городской транспорт."
Джерело.

По-перше, те що Україна є єдиною пострадянською державою з немонетизованими пільгами - не правда. А в розгар кризи деякі держави (у тому числі Литва) навіть повернули раніше відмінені пільги.


Якщо порівнювати з іншими пострадянськими країнами, то варто зазначити що в багатьох містах є ось такі трамваї як ви бачите зліва. У нас розмову про таке й починати не варто. А на "інватаксі" з міського бюджету виділено аж 40 тис. гривнів на весь рік (у три рази менше ніж на "реорганізацію роботи сайту "Харків соціальний").

Та справа, в принципі, навіть не в пільгах і не в трамваях, а в тому що знову за рахунок пільговиків намагаються вирішити свої питання наші посадовці. Тепер в усіх страйках, у великих інтервалах руху та у відмінених трамвайних та тролейбусних маршрутах будуть винні пільговики, а не ті хто поступово втілює "Стратегію знищення електротранспорту".

4 коментарі:

Наталья сказав...

Чи їздять безкоштовно в Харкові в маршрутних таксі інваліди другої групи по зору та супроводжуючи інвалідів першої групи по зору? В нас ні, і зараз цього добиваються від мшсьвиконкому, бо в інших містах такі пільги є.
Маємо два чи три тролейбуси з низькою підлогою, але жодного разу не бачила, щоб вона висувалась.

Михайло Ізюмський сказав...

У маршрутках їздіть безкоштовно тільки ті в кого міцніші нерви:) Хоча є окремі маршрути де з цим немає жодних проблем.

Наталья сказав...

тобто це прописано в рішеннях на місцевому рівні?
бо в нас - ні. Тільки 1 група по зору (без супроводжуючого) безкоштовно.
І два соціальні маршрути таксі - раз на годину.

Михайло Ізюмський сказав...

Якщо не помиляюсь, передбачениа певна квота, тобто відсоток місць для пільговиків з загальної кількості місць у маршрутці. Місто підписує угоду з перевізниками і в цій угоді такий пункт передбачений.
Але в кожному місті це робиться по-різному, інколи перевізники відмовляються від угоди через пільговиків, і тому адміністраціям доводиться йти на поступки щоб маршрут працював (є не дуже привабливі зх комерційної точки зору маршрути).
А деякі перевізники добровільно возять усіх інвалідів.