16.2.10

"А и Б сидели на трубе" - до уваги інвалідів І групи.

Адвокат Олег Лепетюк попросив розповсюдити цей документ:



МІНІСТЕРСТВО ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я УКРАЇНИ
Відділ медико-соціальної експертизи
вул. М. Грушевського, 7, м. Київ, 01021, тел. (044) 253-61-94, E-mail: moz@moz.gov.ua, web:http://www.moz.gov.ua, код ЄДРПОУ 00012925


                  17.02.10        № 16.01-31                                    _На                           від                      _

 


Головним лікарям обласних (міських) центрів (бюро) медико-соціальної експертизи



         На розширеному засіданні Уряду 3 грудня 2009 року за № 1317 прийнята постанова Кабінету Міністрів України «Питання медико-соціальної експертизи».
         Критеріями встановлення інвалідності відповідно до Закону України «Про реабілітацію інвалідів в Україні» передбачено першу групу інвалідності поділяти на підгрупи А і Б залежно від ступеня втрати здоров‘я інваліда та обсягу потреби в постійному сторонньому догляді, допомозі або нагляді.
         У зв‘язку з цим в Україні мають місце звернення інвалідів першої групи, у тому числі тих, кому інвалідність встановлено МСЕК без строку переогляду, з метою внесення відповідних змін в довідки МСЕК та індивідуальні програми реабілітації.
         Медико-соціальні експертні комісії у свою чергу пропонують інвалідам першої групи оформляти нові «Направлення на МСЕК» (форма 088/о) у лікарсько-консультативних комісіях лікувально-профілактичних закладів для повторного огляду на МСЕК, що викликає незадоволення останніх.
         З метою запобігання бюрократичної тяганини у проведенні перекваліфікації інвалідів першої групи на підгрупи А і Б та оформленні індивідуальних програм реабілітації МОЗ України розробляється спрощена процедура переогляду зазначеної категорії інвалідів.
         Зважаючи на вищевикладене, прошу дати доручення МСЕК тимчасово призупинити направлення інвалідів першої групи у лікувально-профілактичні заклади до остаточного визначення оптимальної процедури оформлення медичних документів для інвалідів першої групи.


Начальник Відділу
медико-соціальної експертизи                                                  В.В. Марунич

1 коментарі:

Анонім сказав...

уміла готувати та не вміла подавати, постанова Тимошенко №1317 це пустий папірець без інструкції. Це була предвиборна замануха.

Архів