24.2.10

Скільки треба грошей мати щоби інвалідом стати?

Ось таке повідомлення з'явилось сьогодні на порталі invak.infо:


Национальная статистическая служба Армении при содействии Центрального статистического бюро Швеции провела исследования процедуры получения инвалидности в Армении. Целью исследования было выявить, насколько бескорыстно и объективно ВТЭКи предоставляют гражданам статус инвалида.
Дуже хочеться щоб і у нас колись провели таке дослідження, і бажано на такому ж високому рівні. Адже інвалідність сьогодні коштує в Україні дуже дорого, дорожче ніж декілька років тому. Пов'язаний попит на довідки про встановлення групи інвалідності з новими правилами вступу до ВНЗ, при яких МСЕК залишився чи не єдиним вікном для корупції при вступі до вишу, а також з впорядкуванням механізму контролю за дотриманням роботодавцями нормативу робочих місь для працевлаштування та зайнятості інвалідів, адже фіктивна "інвалідизація" власного співробітника є найефективнішим способом обійти норматив не порушуючи його. Та тільки там, здається, такі гроші "крутяться", та ще й зважаючи на закритість та корпоративну солідарність всередині медичної системи важко повірити що хтось колись проведе таки в Україні подібне дослідження.

1 коментарі:

Наталья сказав...

Спрашивали - отвечаем:
"Сумма требуемых взяток достигает 10-13 тысяч гривень"
http://invak.info/content/view/7578/1/

Исследования )) на эту тему проводила также прокуратура
http://invak.info/content/view/7579/1/

Хотя для удобства клиентов хотелось бы, конечно, иметь утвержденный прайс суммы взяток по регионам, чтоб не дай бог не пришлось передать или недодать ))

Архів