21.2.10

"Мы строили, строили, и наконец-то потсроили! Ура!" (с)

Радий нарешті презентувати власноруч створений блог проекту „Особенные сказки”.
(я відвертий "чайник" у цій справі, тому для мене це велика подія:))

В 2008 році цей проект придумав та реалізував мій друг, колега та соратник по організації „Толеранс центр” відомий радіо журналіст та громадський діяч Володимир Носков.
В межах проекту вдалося записати та видати на диску збірку занять з казкотерапії (є такий напрям в дитячій психології). Орієнтований проект в першу чергу на діток з вадами зору, але так само цікавий буде і звичайним дітям та їхнім батькам.
Володя зміг залучити до роботи над диском більше двадцяти акторів харківських театрів, які безкоштовно (!) озвучували казки, виграв невеличкий грант та знайшов спонсорів на оплату послуг професійних звукорежисерів та інших фахівців, а також на тиражування диску.
Наклад тоді вдалося випустити невеликий і всі диски буквально розлетілися за декілька днів: замовлення були з усієї України, а також з багатьох міст Росії та Білорусії. Зараз розповсюджуються казки цього проекту виключно методом переписування дисків одне одному.

Тоді я не зміг особливо допомогти своєму другу, був на стажуванні в Києві, (разом з дружиною Свєтою ми лише зробили дизайн "накатки" та "вкладки"), але дуже добре пам’ятаю яким складним був цей проект для Володі та команди, що з ним працювала. Також пам’ятаю радість акторів від того що вони можуть взяти участь в такому доброму та щирому проекті, радість педагогів та батьків, які отримали диски з заняттями, і особливо враження діток, які ці казки слухали і слухають дотепер.

Тому і виникла ідея зробити такий Інтернет-ресурс де можна було б викласти усі 35 занять цього проекту щоб кожен зміг їх прослухати, скачати, поділитися враженнями.
Крім того, сподіваємося з Володею що слухачі будуть допомагати в розповсюдженні проекту на якомога ширшу аудиторію і, можливо, допоможуть матеріально на його продовження: виготовлення нового тиражу вже існуючих та запису нових казкових занять.

Працював я над блогом не довго і з величезним задоволенням.

Зараз презентую його тут, прошу висловити свої думки, поради, конструктивну критику.

Планую якимось чином отримати домен в зоні .org або .org.ua (можливо хтось зробить таку спонсорську допомогу).

Також буду піарити де тільки можна, сподіваюсь на допомогу.

Отже, ласкаво прошу!

0 коментарі:

Архів