18.2.10

Видадуть збірки для особливих дітей

Невдовзі світ побачить першу в Україні повноколірну збірочку для дошкільнят про їхніх ровесників з порушеннями психофізичного розвитку.
«Почуй мене сердечком» – таку назву матиме збірочка для малят з вадами слуху. Для незрячих та слабозорих створюють книжечку “Навчаймося бачити разом”. Окрема збірочка – і для діток, прикутих до інвалідних візків, з порушеннями опорно-рухового апарату – під назвою “Ходімо зі мною у казку!”.
- Ми з раннього віку даємо дітям знання про різні види транспорту, овочі-фрукти, меблі-посуд, формуємо елементарні уявлення з астрономії та фізики, проте не вчимо найважливішого – розуміти оточуючих з обмеженими можливостями, – кажуть автори ідеї. – На часі впровадження у систему освіти спільного навчання здорових та неповносправних.
До випуску унікального видання причетні і діти – учні художньої школи та вихованці дошкільних і спеціальних навчальних закладів. Вони допомагають ілюструвати збірочки. Волинська дитяча громадська організація “Центр розвитку дитини” напередодні 17 лютого – міжнародного Дня спонтанного прояву доброти – закликала меценатів зреалізувати благородну ідею.
Джерело: invak.info

У Харкові подібна збірка вже видавалась, щоправда для дітей шкільного віку.

0 коментарі:

Архів