8.4.10

Українські футуристи в аудіо-форматі.

Дуже радий що цей проект продовжується й розвивається, постійно за ним слідкую, напевне, варто буде налагодити якусь співпрацю.

15 квітня о 18.00 в книгарні «Є» (м. Київ, вул. Лисенка, 3) відбудеться прес-конференція з нагоди випуску аудіокниги з поезіями українських футуристів початку ХХ сторіччя, а саме: Михайля Семенка, Костя Буревія, Гео Шкурупія, Олекси Влизька та Олекси Слісаренка.

Запис поезії відбувся в рамках благодійного проекту «Аудіокниги для людей із вадами зору», який започаткували студенти Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка на підтримку незрячих людей. Цей некомерційний проект унікальний для України, адже начитують поезію самі студенти Інституту журналістики під керівництвом акторів: Оксани Цимбал і Тараса Кищуна.
Слово матимуть:
  • Євгенія Вятчанінова та Єлизавета Олійник - керівники проекту
  • Юрій Вишняков – голова Центральної бібліотеки для сліпих ім. В. Островського
  • Надія Коробчук – студентка, член Українського товариства сліпих «УТОС»
  • Оксана Цимбал – театральний тренер проекту
  • Леся Ярошенко – координатор інформаційних проектів Українського форуму благодійників
  • Микола Алаторцев – виконавчий директор компанії «Медіатрейдинг»
  • Алевтина Белецька – прес-секретар керівної компанії Групи компаній «ФОКСТРОТ» Представники конкурсу «Ініціатива року» та фірми «Сі Ді Імідж» – меценати проекту  
Під час презентації лунатимуть вірші «на живо» не лише з вуст учасників проекту, але й… балакуна-папуги. Крім офіційної частини, захід буде сповнений футуристичних витівок і незвичайних частунків!
З питань акредитації просимо звертатися за тел. +38 093 557 69 42 (Євгенія), +38 066 381 81 35 (Єлизавета), e-mail: elyzaveta@bigmir.netevhenia.v@gmail.com
Проект «Аудіокниги для людей із вадами зору» став переможцем конкурсу «Ініціатива року» (у КНУ імені Тараса Шевченка) і отримав повне фінансування на серію аудіокниг з українською поезією ХХ століття. Аудіодиски для проекту подарувала компанія «МедіаТрейдинг». Інформаційний та консультаційний супровід Українського форуму благодійників.
У червні 2009 року в рамках проекту вийшов у світ перший диск із вибраними віршів Богдана-Ігоря Антонича, який у накладі кількасот екземплярів розповсюдили у регіональних бібліотеках для незрячих та у школах-інтернатах.

Контакти

Євгенія Вятчанінова
Інститут журналістики
evhenia.v@gmail.com
+38 093 557 69 42
http://ufb.org.ua/news/1988.html
Джерело: "ГУРТ" 

0 коментарі: