9.4.10

Триває апробація проекту моделі працевлаштування осіб з інвалідністю

 Продовжуємо уважно слідкувати за цим проектом.
В Чернігівській області у рамках виконання спільного Проекту Програми розвитку ООН, Міжнародної організації праці та Державного центру зайнятості "Соціальна інтеграція людей з інвалідністю шляхом забезпечення доступу до зайнятості" розпочалася апробація першого етапу впровадження Моделі працевлаштування та забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю в Україні.
На цьому етапі завданнями апробації є проведення експериментальної перевірки в межах діючого законодавства технології надання центрами зайнятості соціальних послуг людям з інвалідністю, а також механізму взаємодії у процесі працевлаштування між центрами зайнятості та партнерськими організаціями, які опікуються проблемами осіб з обмеженими фізичними можливостями.
На виконання наказу Державного центру занятості від 01.03.2010р. №17 "Про проведення апробації проектів Моделі працевлаштування та забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю та Методології надання центрами зайнятості соціальних послуг людям з інвалідністю в м.Києві, Київській та Чернігівській областях" Чернігівським обласним центром зайнятості розроблено та затверджено План організаційних заходів проведення апробації моделі працевлаштування осіб з інвалідністю. Першим кроком в цьому напрямку була організація та проведення Чернігівським міським центром зайнятості 3 березня засідання "круглого столу", а Ніжинським міськрайонним центром зайнятості 5 березня - робочої зустрічі за участю представників міських та міськрайонних медико-соціальних експертних комісій на тему: "Взаємодія центру зайнятості та медико-соціальних експертних комісій щодо вдосконалення формування Індивідуальної програми реабілітації інвалідів на етапі впровадження моделі працевлаштування та забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю".
За результатами цих зустрічей були прийняті відповідні рекомендації та підписані двосторонні Угоди про співпрацю, предметом яких є запровадження взаємодії між центром зайнятості та МСЕК з питань надання профорієнтаційних консультацій на етапі формування Індивідуальної програми реабілітації щодо напрямку подальшої професійної діяльності та працевлаштування людини з інвалідністю. Крім того, Чернігівським міським центром зайнятості до районних управлінь праці та громадських організацій інвалідів м.Чернігова направлено листи з пропозицією спільного проведення апробації моделі та підписання Угод про співпрацю.
29 березня поточного року обласним центром зайнятості проведено засідання "круглого столу" на тему: "Проведення апробації проекту Моделі працевлаштування та забезпечення зайнятості осіб з інвалідністю". Учасниками заходу стали представники обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів, головного управління праці та соціального захисту населення, управління охорони здоров'я, управління освіти ОДА, громадських організацій інвалідів, медико-соціальних експертних комісій. Аналогічний захід
30 березня проведено Ніжинським міськрайонним центром зайнятості. Вони ознайомились з метою та завданнями Моделі, обговорили плани спільних дій по її впровадженню. Під час заходів соціальні партнери підписали Протоколи про спільні наміри та Угоди про співпрацю.
Джерело: invak.info

0 коментарі: