1.3.10

Регульоване волонтерство?

Декларуючи ліберанльні принципи наші державні мужі авторитарної закалки продовжують нав'язувати державне регулювання усім сферам суспільного життя, навіть такій як волонтерство.
Не знаю що з цього вийде, але як показує практика, дуже активне державне регулювання призводить як мінімум до формалізації добрих та щирих справ...

Ось, власне, привід для таких роздумів:


Комітет з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму рекомендує парламенту прийняти за основу законопроект про волонтерський рух

Проект закону (реєстр. № 5266) визначає правовий статус волонтера, волонтерської організації, їх права та обов‘язки, принципи волонтерської діяльності, учасників цієї діяльності, види, засади та напрями її здійснення, джерела фінансування. Як зазначили члени Комітету, законопроектом передбачається також врегулювати взаємовідносини між учасниками волонтерської діяльності та визначити напрями державної політики у цій сфері.
Народні депутати підкреслили, що на сьогодні в Україні відсутня законодавча база, що визначає організаційні та правові засади здійснення волонтерської діяльності, розвитку волонтерського руху, правового статусу волонтерів, джерел фінансування, тощо.
На думку членів Комітету, прийняття даного законопроекту встановить правові, організаційні засади розвитку волонтерського руху в Україні та забезпечить формування нормативно-правової бази для розвитку волонтерського руху, його становлення, стимулюватиме подальший процес його розвитку, а також дозволить більш активно та повно використовувати потенціал волонтерського діяльності як важливої передумови для подальшої розбудови в Україні соціально орієнтованого громадянського суспільства.

Джерело: Апарат Верховної Ради України

1 коментарі:

Анонім сказав...

http://himmelin.livejournal.com/44863.html?thread=113983#t113983