30.3.10

В Ужгороді відбувся круглий стіл "Доступне Закарпаття для людей з вадами зору"

26 березня в приміщенні Закарпатської обласної державної адміністрації пройшов Круглий стіл ”Доступне Закарпаття для людей з вадами зору”, який поставив фінальну крапку в успішній реалізації проекту „Доступне Закарпаття”.

Організатор Круглого столу – Ужгородська міська громадська організація інвалідів зору „Дивосвіт” – у 2009-2010 роках реалізовувала проект „Доступне Закарпаття”, основним завданням якого було встановлення на визначених за результатами спеціального дослідження світлофорних об’єктах міста Ужгорода пристроїв голосового сповіщення пішоходів, а також встановлення на залізничних та автовокзалах Закарпатської області та деяких соціальних об’єктах міста Ужгорода звукових сигналізаторів – так званих „маячків”, які допомагають орієнтуватися в просторі людям з вадами зору.
Проект реалізовувався в активній співпраці з органами державної влади та місцевого самоврядування Ужгорода та Закарпатської області, а також з бізнесовими підприємствами різних регіонів України.
На Круглому столі було підведено підсумки реалізації проекту, розглянуто пріоритетні напрямки діяльності органів державної влади та місцевого самоврядування Закарпатського регіону в аспекті забезпечення доступності для людей з особливими потребами здоров’я, відбувся обмін досвідом з представниками громадських організацій, що опікуються проблемами слабозорих та незрячих, з інших регіонів України.
Учасники Круглого столу високо оцінили досягнення організації „Дивосвіт” в реалізації даного проекту, висловили впевненість у високій соціальній значущості тих перетворень, які він започаткував, запропонували шляхи розвитку розпочатої в межах проекту діяльності.
Підтримка проекту «Доступне Закарпаття» здійснена Фондом Східна Європа
та компанією Telenor Group в Україні в рамках спільної програми «Світ
без обмежень: вільний доступ для людей з особливими потребами».
Реалізація програми стала можливою завдяки фінансовій підтримці компанії
Telenor Group та Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Точка
зору, відображена у цьому документі, може не збігатися з точкою зору
донорів програми.
Як вже говорилося раніше, я був консультантом з впровадження цього проекту (і автором), а також проводив даний Круглий стіл.

0 коментарі: